Per du mėnesius net 10 000 naujojo „Nissan LEAF“ užsakymų Europoje. / Fakto Autocentras / Naujienos

Per du mėnesius net 10 000 naujojo „Nissan LEAF“ užsakymų Europoje.

Išankstinių naujojo „Nissan LEAF“ užsakymų gausa Europje puikiai atspindi, „Nissan“ kompanijos, kaip pasaulinės elektromobilių gamybos lyderės, poziciją rinkoje.  

21.12.2017 – „Nissan“ sulaukė 10 000-ojo antrosios kartos LEAF išankstinio užsakymo, nors iki oficialios prekybos naujuoju modeliu pradžios likę dar daugiau nei du mėnesiai.

2010 m., pirmojo LEAF išankstiniai užsakymai siekė vos 100 vienetų. Visi skeptiškai vertino naujosios technologijos perspektyvas. Nenuostabu, mat tuomet dar nebuvo aišku, ar naujoji technologija pateisins pirkėjų lūkesčius.

Praėjus aštuoneriems metams, pirkėjai jau puikiai žino, kas yra elektromobiliai, o jų paklausa ir populiarumas kasdien didėja. Šiandien, dauguma automobilių gamintojų siekia, kad jų gamoje atsirastų pirmieji elektromobiliai. Tačiau, „Nissan“ yra visų priekyje. Pasitelkdama net 83 000 savininkų ir jų pastabas bei pageidavimus, šiandien kompanija siūlo įsigyti jau antros kartos 100% elektrinį modelį.

„Nissan“ kompanija sutelkė nuo 2010 metų sukauptą patirtį ir ją panaudojo kuriant antro kartos modelį. Iki oficialios prekybos naujuoju modeliu pradžios likus dar daugiau nei dviem mėnesiams, „Nissan“ atstovybėse sulaukta virš 10 000 išankstinių pažangaus naujojo „Nissan LEAF“ užsakymų. Naujasis modelis bus gaminamas Anglijoje esančioje gamykloje.

Įstabu tai, kad „gyvo“ automobilio dar nėra atstovybėse, jo negalima išbandyti, jis nėra reklamuojamas, o visi išankstiniai užsakymai pateikti remiantis tik teigiamais atsiliepimais žiniasklaidoje, kur automobilis girtas už inovacijas ir technologijas, įskaitant pagalbinę vairavimo sistemą „ProPILOT“ bei „e-Pedal“ technologiją.

Garetas Dunsmoras, „Nissa Europe“ elektromobilių padalinio direktorius komentavo: „Mus labai džiugina tokia pirkėjų reakciją į naująjį „Nissan LEAF“. Išankstinių užsakymų gausa puikiai atspindi „Nissan“ kompanijos lyderės poziciją. Naujasis „Nissan LEAF“ yra ne tik antros kartos modelis, bet ir „Nissan“ išmanaus mobilumo ikona.“ 

Nuo šių metų rugsėjo, kai naujasis LEAF buvo oficialiai pristatytas Japonijoje, jo populiarumas Europoje įgavo pagreitį. Spalio pradžioje Osle (Norvegija), „Nissan Futures 3.0“ renginyje, pristačius pirminį modelio variantą ir pradinę kainą Europos rinkai, prasidėjo išankstiniai „LEAF“ modelio užsakymai „Nissan“ atstovybėse.

Naujasis modelis, įkūnijantis „Nissan“ išmanaus mobilumo idėją ir jau dabar pasaulyje skinantis laurus už novatoriškumą bei technologinį pažangumą, pasižymi didesne galia, dinamišku dizainu, efektyviomis pagalbos vairuotojui sistemomis ir geresnėmis ryšio galimybėmis.

Su naujuoju „Nissan LEAF“ galima nuvažiuoti didesnį atstumą viena įkrova – 378 km*.

Naujasis „Nissan LEAF“ pelnė pirmuosius svarbius apdovanojimus JAV vykusiame „Consumer Electronics Show“ (CES) renginyje:

  • CES metų iovacijos apdovanojimą už „Vehicle Intelligence“ ir „Self-Driving Technology“ technologijas;
  • CES garbės apdovanojimą už technologinį indėlį į pasaulio gerovę.

Naujojo „Nissan LEAF“ kaina Lietuvoje prasideda nuo 33 900 EUR su PVM