„Nissan“ pristato bolidą debiutiniam „Formulės E“ sezonui / Fakto Autocentras / Naujienos

„Nissan“ pristato bolidą debiutiniam „Formulės E“ sezonui

Praėjusių metų Tokijo transporto priemonių parodoje „Nissan“, pasaulyje pirmaujantis masinės gamybos visiškai neteršiančių automobilių gamintojas, pranešė apie debiutą penktajame „Formulės E“ sezone, kuris prasidės 2018 m. gruodį.

Šiandien „Nissan“ atskleidė, kaip atrodys paruoštas bolidas. Pats automobilis pasižymi įspūdinga nauja aerodinamika ir visiškai nauju akumuliatoriaus bei galios pavaros paketu.

„Nissan“ simboliką „Formulės E“ programai kūrė pasaulinė „Nissan“ dizaino komanda Japonijoje.

„Iš pirmo žvilgsnio penktojo „Formulės E“ sezono automobilis mūsų dizaino komandai atrodė kaip skrendantis elektrinis viršgarsinis paukštis“, – sakė Alfonso Albaisa, „Nissan Motor Co., Ltd.“ pasaulinio dizaino vyresnysis viceprezidentas. „Ši pradinė komandos reakcija natūraliai nukreipė mus linkme, kuri atskleidė išsilaisvinimo nuo pasipriešinimo ir gravitacijos jausmą. „Formulės E“ automobiliai yra beveik visiškai tylūs, staigiai greitėjantys, todėl, savaime suprantama, kurdami simboliką atkreipėme dėmesį į „doplerį“.  „Doplerio“ efekto akustinio impulso ir viršijamo garso barjero smūgio išskiriamos galios derinys įkvėpė mus žavėtis elektromobilių lenktynėmis!“

Naujasis paketas suteikia daugiau galios, leidžia įveikti didesnį atstumą, todėl, lenktynių metu nereikia keisti bolido kitu – tai buvo daroma pirmus keturis čempionato sezonus.

„Nissan“ didžiuojasi keliuose esančių elektromobilių inovacijomis, nes „Nissan LEAF“ visame pasaulyje nuvažiavo jau daugiau nei keturis milijardus kilometrų be jokios taršos*. Dabar norime pranešti, kad žengiame į automobilių sportą“, – sakė Jose Munoz.

„Naujasis „Formulės E“ bolidas šį rytą pirmą kartą gyvai pademonstruotas viešai ir labai džiaugiamės „Nissan“ debiutinės simbolikos pristatymu. Šis automobilis tobulai tinka dalyvauti čempionate, pagrindinėje elektromobilių technologijų vystymo platformoje, lenktyniaudami didžiųjų miestų centruose visame pasaulyje galėsime pademonstruoti „Nissan“ išmanųjį mobilumą.

„Nissan“ išmanusis mobilumas yra bendrovės strategija iš naujo apibrėžti, kaip automobiliai vairuojami, varomi ir integruojami visuomenėje.

Nors naujojo „Nissan“ „Formulės E“ bolido simbolika šiandien buvo pristatyta pirmą kartą, jau daug mėnesių vykdomas visiškai naujo techninio paketo kūrimas.

„Nissan“ dirba kartu su partneriu „Renault“ ir nori panaudoti jau turimas žinias, laikydamasi „Renault-Nissan-Mitsubishi“ automobilių partnerystės orientacijos į bendradarbiavimą ir sinergijos skatinimą, ir taip gerindama konkurencingumą. Papildoma informacija, įskaitant struktūrą ir vairuotojus, bus paskelbta vėliau.

„Nissan“ gali daug pasiūlyti, nes išmano elektromobilių technologiją ir šias žinias pritaikys lenktynių trasoje“, – sakė „Nissan“ automobilių sporto direktorius Michael Carcamo.

„Konkurencingumas „Formulės E“ čempionate didėja ir nekantriai laukiame būsimų unikalių inžinerinių iššūkių. Šių metų čempionate lygiomis jėgomis kausimės su visais gamintojais, nuo penktojo sezono naudodami visiškai naujos konstrukcijos bolidą bei akumuliatoriaus ir galios pavaros derinį.“

ABB FIA „Formulės E“ čempionato penktasis sezonas apsilankys didžiuosiuose miestuose visame pasaulyje, įskaitant Honkongą, Berlyną, Ciurichą, Romą ir Niujorką. Pagal planą penktajame sezone debiutuosiantis bolidas turėtų lenktyniauti kituose trijuose „Formulės E“ čempionato sezonuose.

Daugiau informacijos apie „Nissan“ vairuotojus ir kitus „Formulės E“ debiuto techninius bei rinkodaros partnerius planuojama paskelbti vėliau šiais metais.