Ryškesniu charakteriu, geresnėmis važiavimo charakteristikomis ir novatoriškomis technologijomis išsiskiriantis naujasis „Nissan JUKE“ keičia kompaktiškų krosoverių apibrėžimą / Fakto Autocentras / Naujienos

Ryškesniu charakteriu, geresnėmis važiavimo charakteristikomis ir novatoriškomis technologijomis išsiskiriantis naujasis „Nissan JUKE“ keičia kompaktiškų krosoverių apibrėžimą

  • Penkiuose Europos didmiesčiuose debiutuoja naujasis „Nissan JUKE“ – šioje rinkoje prieš devynerius metus kompaktiškų krosoverių nišą atvėrusio „Juke“ pardavimo apimtys pasiekė beveik 1 mln. vnt..

  • Savo elegantiškomis kupė tipo krosoverio linijomis, sportišku siluetu, erdvesniu salonu ir modernia vidaus apdaila jis nustato naujus dizaino standartus.

  • Naujosios technologijos, tarp jų „Nissan ProPILOT“ ir informacinė bei pramoginė sistema „NissanConnect“ su integruotu „WiFi“ ryšiu, išmaniojo telefono sąsaja ir galimybė atnaujinti įrangą belaidžiu būdu, padeda vairuotojams lengviau ir saugiau valdyti automobilį.

  • 1,0 l 3 cilindrų variklis su turbokompresoriumi, komplektuojamas su 6 pavarų mechanine arba 7 pavarų dvigubos sankabos transmisija, pagerina našumą, degalų ekonomiją ir važiavimo kokybę.

     

  • nissan juke salonas

Praėjus beveik dešimtmečiui nuo kompaktiškų krosoverių standartą sukūrusio originalaus ir smagaus vairuoti pirmojo „Nissan JUKE“ pasirodymo atnaujinti nusistovėjusias šio segmento taisykles dabar pasirengęs antrosios kartos modelis. Kaip niekad smagus vairuoti, įspūdingas ir dar erdvesnis kupė stiliaus naujasis „JUKE“ krosoveris našumą ir technologijas iškelia į naujas aukštumas.

Dėl savo išskirtinio dizaino „Nissan JUKE“ automobiliai, kurių Europos keliais važinėja jau beveik vienas milijonas, susilaukė didelio Europos pirkėjų susidomėjimo. Šiandien Londone, Paryžiuje, Milane, Barselonoje ir Kelne pristatytas naujosios kartos „JUKE“ buvo sukurtas siekiant pritraukti tuos Europos vairuotojus, kurie vertina ne tik krosoverių praktiškumą, bet ir dizainą, technologijas bei našumą.

nissan juke 2020

„Unikalus „Nissan JUKE“ automobilis grįžta pademonstruodamas dar ryškesnį savo charakterį, įkvepiančias važiavimo charakteristikas ir pažangias technologijas, kad patenkintų klientų poreikius, – teigė „Nissan Europe“ produktų planavimo viceprezidentas Ponzas Pandikuthira. – Naujas dizainas ir įspūdinga vairavimo patirtis pritrauks gausėjančią kompaktiškų krosoverių pirkėjų auditoriją. Nors „JUKE“ ir pasikeitė, tačiau jis ir toliau džiugina vairavimo teikiamu malonumu, kuriuo jis visuomet išsiskyrė.“

nissan juke galas

bose nissan juke

SPORTIŠKAS DIZAINAS

Didesniais gabaritais, sportiška stovėsena, įspūdingais 19 colių lengvojo lydinio ratlankiais ir kupė stiliumi bei plaukiančia stogo linija išsiskiriantis „Nissan JUKE“ grįžta atnaujinti B klasės krosoverių standartus. Naujausiame „JUKE“ modelyje kaip standartinė įranga komplektuojami žibintai su LED technologija. Jis išsaugojo savo legendinius apvalius priekinius žibintus, kurie pasižymi nauju charakteringu Y formos dizainu, papildančiu „Nissan“ V formos groteles. 11 kėbulo atspalvių paletėje dabar atsirado išskirtinis atspalvis – „Fuji Sunset Red“.

Pasikeitė ir naujojo „JUKE“ vidus. Jame yra daugiau vietos tiek keleiviams, tiek jų daiktams: atstumas iki salono gale sėdinčių keleivių kelių padidėjo 5,8 cm, galinės salono dalies vidaus aukštis padidėjo 1,1 cm, o bagažinės talpa siekia 422 l – tai lemia 20 proc. didesnį krovinių skyrių. Atnaujintame stilingame ir komfortiškame salone įrengta patogesnė vairuotojo sėdynė, o gale sėdintys keleiviai gali mėgautis didesne erdve. Taip pat minėtini patogesni valdikliai ir skyreliai daiktams laikyti. Prabangos įspūdį sukuria naujos minkštos medžiagos, panaudotos ant prietaisų skydelio, durelių ir kojų nišose. Jį dar labiau sustiprina kaip standartinė įranga komplektuojamos monoformos tipo sportinės sėdynės ir papildomai užsakomi „Alcantara®“ bei odiniai apmušalai.

Naujo lygio „N-Design“ įrangos paketas atveria naujas personalizavimo galimybes, kad pirkėjai galėtų suteikti savo „JUKE“ individualų braižą. Siūlomos įvairios kėbulo, stogo ir salono apmušalų kombinacijos, leidžiančios sukurti urbanistinį, prabangų ir sportinį „JUKE“ įvaizdį. Siūloma ir išorės personalizavimo įranga – galima priderinti buferio apdailą, šonines apdailos juostas ir 19 colių lengvojo lydinio ratlankius.

MANEVRINGUMAS

Sportiškasis „JUKE“ yra iš prigimties manevringas, tačiau naujasis kupė stiliaus krosoveris dabar dar ir padidėjo. Naujasis modelis yra 4210 mm ilgio, 1595 mm aukščio ir 1800 mm pločio – jis tapo erdvesnis, tačiau išliko kompaktiškas ir 23 kg palengvėjo. Dėl panaudoto itin tvirto plieno naujasis modelis pasižymi tvirtesne platforma, kuri užtikrina didesnį stabilumą, geresnes važiavimo charakteristikas ir geresnį valdymą atliekant posūkius, taip pat suteikia didesnį saugumo ir kontrolės pojūtį.

„JUKE“ yra varomas efektyvaus 1,0 l trijų cilindrų 117 AG DIG-T benzininio variklio su turbokompresoriumi, kuris pagerina našumą, degalų ekonomiją ir važiavimo kokybę. Su juo komplektuojama šešių pavarų mechaninė arba septynių pavarų sportinė, svirtelėmis valdoma, dvigubos sankabos (DCT) transmisija su važiavimo režimo („Eco“, „Standard“, „Sport“) pasirinkimo funkcija, kad vairuotojai galėtų lengvai pritaikyti savo vairavimo stilių prie įvairių važiavimo sąlygų ir patirti tikrą džiaugsmą kelyje.

PAŽANGIOS TECHNOLOGIJOS

Naujajame „Juke“ įrengta „Nissan“ informacinė ir pramoginė sistema, taip pat įdiegta visa serija pagalbinių vairuotojo technologijų. „Nissan“ pažangiojo mobilumo technologijomis apginkluotas naujasis modelis yra labiausiai susietas automobilis per visą „Nissan“ istoriją, suteikiantis vairuotojui atskirą valdymo centrą.

„Nissan“ pažangusis mobilumas

Pirmą kartą „JUKE“ automobilyje pasirodo „Nissan“ pažangi elektroniniu būdu valdoma „ProPILOT“ sistema, kuri padeda vairuotojui valdyti automobilį, didinti jo greitį ir jį stabdyti. „ProPILOT“ technologija pritaikyta naudoti važiuojant viena greitkelio juosta. Ji palengvina vairavimą tolimose kelionėse ir intensyvaus eismo sąlygomis.

Be to, „JUKE“ siūlo platų saugos technologijų komplektą, į kurį įtraukta išmanioji avarinio stabdymo sistema su pėsčiųjų ir dviratininkų atpažinimo funkcija, kelio ženklų atpažinimo sistema, išmanioji apsaugos nuo atsitiktinio išvažiavimo iš eismo juostos sistema, įspėjimo apie eismą važiuojant atbuline eiga sistema, taip pat aklosios zonos stebėjimo sistema – „Nissan“ pristatoma naujiena, kuri yra unikali šiame segmente. Aklosios zonos stebėjimo sistema įspėja vairuotoją, kai nematomoje zonoje užfiksuojamas automobilis, ir grąžina „JUKE“ atgal į eismo juostą.

Komunikacinės technologijos, informacinė bei pramoginė sistema ir „BOSE® Personal® Plus“

Nauja informacinė ir pramoginė sistema „NissanConnect“ leidžia vairuotojams naudotis „Apple CarPlay®“ ir „Android Auto“ programėlėmis, per kurias jie gali prieiti prie savo mėgstamų išmaniojo telefono programėlių 8 colių jutikliniame ekrane. Jie taip pat gali naudotis „TomTom“ žemėlapių ir eismo pranešimų realiu laiku funkcija ir aktyvuoti automobilio „Wi-Fi“ prieigos tašką, kad keleiviai galėtų prijungti savo nešiojamuosius kompiuterius ar planšetes.

Programėlė „NissanConnect Services“ yra idealus mobilusis palydovas, siūlantis klientams įvairias automobilio valdymo galimybes. „Nissan JUKE“ savininkai dabar gali patikrinti savo „Nissan“ automobilio durų užrakinimo būklę ir užrakinti arba atrakinti automobilį tiesiog naudodamiesi išmaniuoju telefonu. Saugumo sumetimais prieš važiuodami vairuotojai taip pat gali patikrinti padangų slėgį ir alyvos lygį.

„JUKE“ vairuotojų gyvenimą palengvina „Google Assistant“ programėlė, leidžianti valdyti įvairias funkcijas (įskaitant centrinį užraktą, žibintus, suplanuotų maršrutų siuntimo į automobilio navigacijos sistemą funkciją) balso komandomis per savo išmanųjį įrenginį

Vairuotojai ir keleiviai taip pat gali mėgautis išskirtiniu garsu naudodamiesi „Bose® Personal® Plus“ garso sistema. Aštuoni galingi garsiakalbiai, įskaitant priekinių sėdynių galvos atramose įrengtus du „UltraNearfield“ garsiakalbius, nukelia klausytojus į įtraukiantį aukštos kokybės muzikos garsų pasaulį.

Naujasis „Nissan JUKE“ bus toliau gaminamas „Nissan“ apdovanotoje gamykloje Sanderlende (JK). Pirmoji užsakytų modelių partija Europos klientus pasieks lapkričio pabaigoje.