„NISMO" ŠVENČIA SAVO 30 METŲ VEIKLOS JUBILIEJŲ / Fakto Autocentras / Naujienos

„NISMO" ŠVENČIA SAVO 30 METŲ VEIKLOS JUBILIEJŲ

  • „Nissan" kviečia savo gerbėjus prisijungti prie „NISMO" gimtadienio šventės dalyvių iš viso pasaulio. 
  • #30YearsOfMaverick leidžia stebėti 30 metų sukakčiai paminėti skirtus šventinius renginius skaitmeninėje erdvėje. 

„NISMO" švenčia 30-ąjį savo originalios inžinerinės veiklos jubiliejų. Šiai sukakčiai paminėti „Nissan" organizuoja daug įvairių renginių, vyksiančių visą savaitę, tarp jų ir pasirodymus per svarbius automobilių sporto renginius JAV bei Europoje.

Nuo 1984 m. „NISMO" inžinieriai pristatė visą seriją originalių projektų, perteikiančių „Nissan" unikalią japonišką veiklos dvasią. Savo trisdešimtmetį švenčianti įmonė yra panirusi į didžiausią iki šiol savo projektą - „Nissan" „LM P1" klasės lenktyninio automobilio „Nissan GT-R LM NISMO" kūrybinį procesą.

„NISMO" 30 metų sukakčiai paminėti skirti renginiai prasidėjo Jokohamoje (Japonija). Šio jubiliejaus proga buvo susirinkę asmenys, prisidėję prie „NISMO" veiklos. „NISMO" gimtadienis bus švenčiamas ir pasaulinio lygio automobilių sporto renginių metu Austino lenktynių trasoje Teksase, JAV ir Niurburgringo trasoje Vokietijoje. 

„Nuo įmonės įkūrimo pradžios prieš 30 metų, visi drauge uoliai darbavomės siekdami sėkmingų rezultatų ir puikaus pasirodymo lenktynių trasose. Mūsų entuziazmas, sėkmė ir laimėjimai lėmė tai, kad „NISMO" dabar tapo „Nissan" veiklos simboliu, - teigė „NISMO" prezidentas Shoichi Miyatani."

„Mes toliau tobulinsime savo techninius pajėgumus, puoselėsime pergalės troškimą, sieksime išsaugoti savo novatoriškos veiklos principus ir skatinsime žavėjimąsi „Nissan" prekės ženklu. Kitąmet, pirmą kartą per 17 metų, mes dalyvausime Le Mano 24 valandų trukmės lenktynėse, kaip aukščiausios klasės atstovai. Noriu, kad ir mes, ir mūsų fanai priimtų šį naują iššūkį kaip visokeriopą pasiekimą." 

Jubiliejaus šventė prasidėjo Japonijoje rugsėjo 17 d. (trečiadienį) specialiu renginiu „NISMO" pagrindinėje būstinėje Jokohamoje. Renginio metu buvo apžvelgti didelio atgarsio sulaukę projektai per paskutiniuosius 30 metų. Ši sukaktis taip pat bus minima savaitgalį JAV ir Vokietijoje.

Rugsėjo 22-23 d. (pirmadienį ir antradienį) Niurburgringo trasoje vyks „Nissan" specialus renginys „NISMO Nurburgring Experience", skirtas lojaliems klientams. Jie sužinos, kaip įveikti „Šiaurės kilpą" (Nordschleife), ir bus supažindinti su būsimais „NISMO" automobiliais.

„30 metų „NISMO" kūrė projektus, kurie atrodė neįgyvendinami. „Nissan" ir „NISMO" imasi rizikingos veiklos - diegia naujoves trasoje ir už jos ribų. Daugeliu atvejų šie originalūs projektai sulaukė pripažinimo, tačiau mes nebijome patirti ir nesėkmės. Tai išties naujoviškas požiūris, ne vien įmonės šūkis", - tvirtino „NISMO" pasaulinės prekės ženklo, rinkodaros ir prekybos plėtros direktorius Darrenas Cox'as.

„Per paskutiniuosius 30 metų „NISMO" visuomet buvo pasirengusi peržengti ribas. Tokios pat nuostatos mes laikysimės ir ateityje, - dėstė jis. - Mūsų laukia dideli iššūkiai, tarp jų keliams skirtų „NISMO" automobilių asortimento plėtra, itin sėkmingos „Nissan GT Academy" programos pristatymas kitose rinkose ir, žinoma, kova su „Audi", „Porsche" bei „Toyota" Le Mano lenktynėse kitais metais."

###

Apie „Nismo"

  • „Nismo" (sutrumpinta „Nissan Motorsports" forma) yra „Nissan" prekės ženklas. Tai viena įmonės siekio kurti „jaudinančias naujoves" įgyvendinimo priemonių.
  • „Nismo" siūlo plačiai pirkėjų auditorijai skirtus automobilius su naujoviškomis technologijomis ir išskirtinėmis eksploatacinėmis savybėmis, pritaikytus važinėti miesto gatvėmis. „Nismo" modeliai leidžia patirti nenusakomą vairavimo malonumą: jie pasižymi lenktyniniams automobiliams būdinga aerodinamika ir dizainu, patobulintu valdymu bei neprilygstamu manevringumu.
  • „Nismo" aktyviai dalyvauja automobilių sporto pasaulyje: ji varžosi aukščiausio lygio „GT" ir sportinių automobilių lenktynėse, tokiose kaip Japonijos „Super GT Series" ir Pasaulio ištvermės čempionatuose (WEC). Be to, ji tiekia variklius komandoms, dalyvaujančioms 24 valandų trukmės Le Mano ir Europos „Le Mans Series" (ELMS) čempionato lenktynėse. 2011 ir 2012 m. „Nissan GT-R" laimėjo „Super GT" čempionatą.

Apie „Nissan" Europoje

„Nissan" yra daugiausiai veiklos Europoje vykdantis užsienio gamintojas. Įmonėje dirba daugiau nei 14 500 žmonių, atliekančių projektavimo, tyrimo ir plėtros, gamybos, logistikos, pardavimų bei rinkodaros darbus. Praėjusiais metais „Nissan" gamyklose Jungtinėje Karalystėje, Ispanijoje ir Rusijoje buvo pagaminta daugiau nei 635 000 įvairių automobilių: apdovanojimus laiminčius „crossover" klasės automobilius, SUV ir komercinės klasės automobilius ir populiariausią pasaulyje elektromobilį Nissan LEAF, kurio klientų pasitenkinimo indeksas siekia net 97%, o net 95% savininkų jį rekomenduotų įsigyti kitiems. Šiandien Europai „Nissan" siūlo 24 skirtingus ir naujoviškus gaminius bei turi galimybę tapti pirmaujančiu Azijos prekės ženklu Europoje.

Nissan Nordic Europe Ltd.

Nissan Nordic Europe Ltd. yra Nissan importo ir marketingo padalinys veikiantis Suomijoje, Švedijoje, Norvegijoje, Danijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Kompanijoje dirba apie 181 darbuotojai, o būstinė įsikūrusi Suomijoje. http://www.nissan.lt/