„NISSAN X-TRAIL" STIPRINA ĮVAIZDĮ SAVO KLASĖJE: PRISTATOMAS NAUJAS 1,6 L DIG-T BENZININIS VARIKLIS / Fakto Autocentras / Naujienos

„NISSAN X-TRAIL" STIPRINA ĮVAIZDĮ SAVO KLASĖJE: PRISTATOMAS NAUJAS 1,6 L DIG-T BENZININIS VARIKLIS

  • „Nissan" pristato naują 1,6 l 163 AG DIG-T benzininį variklį, skirtą „X-Trail" modeliams.
  • Pažangus variklis su turbokompresoriumi išsiskiria puikiomis dinaminėmis savybėmis, nedidelėmis kuro sąnaudomis ir mažais taršos rodikliais.
  • Šis variklis bus siūlomas visų „X-Trail" komplektacijų modeliams.

„Nissan" plečia „X-Trail" modelių asortimentą, pristatydama naują benzininį 1,6 l DIG-T, 163 AG galios agregatą. Tai vienas pažangiausių ir ekonomiškiausių šios klasės benzininių variklių.

 

Šalia dabartinio 1,6 l dyzelinio 130 AG variklio naujasis „X-Trail" benzininis keturių cilindrų variklis komplektuojamas su pažangiu turbokompresoriumi. Ši technologija lemia nepriekaištingas dinamines savybes, mažą CO2 kiekį ir išskirtinę kuro ekonomiją. Šių metų pavasarį toks pat variklis pradėtas montuoti ir į „Qashqai" modelius.

 

Naujasis variklis visiškai atitinka naujausią Europos taršos standartą „Euro6", įsigaliosiantį nuo šių metų rugsėjo mėn. „Visia" ir „Acenta" versijų su šiuo varikliu kuro sąnaudos tesiekia 6,2 l/100 km* (su 1 litru galima nuvažiuoti 16,1 km*), o CO2 kiekis tėra 145 g/km. Niekuo nenusileidžia ir naujojo DIG-T variklio užtikrinamos „X-Trail" dinaminės savybės: iki 100 km/h pagreitėjama per 9,7 sekundės, o maksimalus greitis siekia 200 km/h.

 

Naujojo variklio galia - 163 AG esant 5600 aps./min., o sukimo momentas - 240 Nm esant 2000-4000 aps./min. Jis siūlomas tik dviem ratais varomose versijose ir komplektuojamiems tik su šešių pavarų mechanine transmisija. Jo velkamoji galia siekia 1800 kg**.

 

Šie įspūdingi rodikliai atspindi „Nissan" svorio bei matmenų mažinimo koncepciją ir akivaizdžiai byloja, jog spartų įsibėgėjimą ir lankstumą perjungiant pavaras gali lemti ir mažesnės talpos galios agregatas, kuris leidžia mėgautis sklandžiu važiavimu, greita reakcija į komandas ir ypač maloniais vairavimo potyriais - tuo, ko ir tikisi „Nissan" savininkai. „X-Trail" ir toliau lieka praktiškiausias automobilis klasėje, savo konkurentus pranokdamas slankiojamomis ir atlošiamomis antrosios eilės sėdynėmis, montuojamomis kaip standartinė įranga.

 

Naujojo benzininio variklio varomų „X-Trail" modelių išankstiniai užsakymai priimami jau dabar. „Nissan" atstovybėse ši versija pasirodys rugsėjo mėnesį. „Nissan X-Trail" 1.6 DIG-T 163 AG kaina prasideda nuo 21 790 eurų.  

* Nurodyti rodikliai galioja modeliams su 17 colių lengvojo lydinio ratlankiais. „X-Trail" su DIG-T 163 AG varikliu ir 19 colių lengvojo lydinio ratlankiais kuro sąnaudos sudaro 6,4 l/100 km.

** Nurodyta velkamoji galia išbandyta esant 12% nuolydžiui.